DE mondhygienist

Voorkom nú problemen van later

Met goede mondhygiëne kunnen vrijwel alle gebitsproblemen voorkomen worden, zoals ontstoken tandvlees of gaatjes. Daarom raden we aan om regelmatig langs te gaan bij de mondhygiënist. Deze is gespecialiseerd in preventieve mondzorg, zoals het diep reinigen van tandplak en -steen, en helpt jou bij het zelf schoonhouden van je gebit. Ook kunnen problemen soms eerder ontdekt worden, waardoor grotere behandelingen voorkomen kunnen worden.

Wanneer naar de mondhygiënist?

De behandelingen bij een mondhygiënist zijn in eerste instantie gericht op preventie. Veelvoorkomende behandelingen zijn o.a. onderzoek naar de conditie van het gebit en tandvlees en grondige reiniging van plak, tandsteen een aanslag. Bij problemen kan de tandarts je soms doorverwijzen naar de mondhygiënist, maar je kunt ook zelf een afspraak maken. We raden aan om in ieder geval bij ons langs komen bij de volgende klachten:

  • Slechte adem of vieze smaak in je mond.
  • Gevoelige tanden
  • Tandsteen, aanslag of verkleuringen
  • Regelmatig gaatjes
  • Een rood, gezwollen of bloedend tandvlees
  • Teruggetrokken tandvlees
  • Moeite met het schoonhouden van je gebit met een beugel
  • Of als je angst hebt voor een afspraak voor je gebit
  • Of als je advies over gebitsverzorging en/of eetgewoontes wil.
Bekijk alle behandelingen

Geregistreerd-mondhygiënist

Binnen het team van Dental Oris hebben wij een geregistreerd-mondhygiëniste. Dat houdt in dat zij zelfstandig mag beslissen en alle taken mag uitvoeren, zonder opdracht of aanwezigheid van een tandarts. Zo mag zij periodieke controles uitvoeren, kleine gaatjes vullen en foto’s maken.

Om je alvast op weg te helpen, hebben we een aantal tips op een rijtje gezet tegen tandsteen, ontstoken tandvlees, een slechte adem, gaatjes en behoud van wittere tanden. Wil je meer weten over onze aanpak of heb je een andere vraag? Neem dan contact met ons op om te zien wat wij voor jou kunnen betekenen.

Ben je op zoek naar een goede mondhygiënist in Zaandam die stap voor stap samen met jou de behandeling uitstippelt? Mail ons dan op info@dentaloriszaandam.nl of bel naar 075 61 64 170.

meer over onze werkwijze

Wij staan voor je klaar

Maak een afspraak

Met goede mondhygiëne kunnen vrijwel alle gebitsproblemen voorkomen worden, zoals ontstoken tandvlees of gaatjes. Maak snel een afspraak met een van onze tandartsen.