BEhandelingen

Tanden sealen

Groefjes en putjes in je gebit zijn kwetsbare plekken, omdat je die niet goed kunt bereiken met een tandenborstel. Sealen beschermt deze plekken met een dun laagje kunststoflak en maakt het poetsoppervlak egaler.
Groefjes en putjes in je gebit zijn kwetsbare plekken, omdat je die niet goed kunt bereiken met een tandenborstel. Sealen beschermt deze plekken met een dun laagje kunststoflak en maakt het poetsoppervlak egaler. Zo kan je etensresten en plak weer goed wegpoetsen en gaatjes voorkomen.
Sealen gebeurt meestal tussen het zesde en twaalfde levensjaar. Dan is de blijvende kies net helemaal doorgebroken en zeer kwetsbaar. De behandeling doet meestal geen pijn en duurt een paar minuten per kies.

Wat kun je verwachten?

Eerst worden de kiezen grondig schoongemaakt met een borsteltje en polijstpasta. Daarna wordt het oppervlak van de kies ruwer gemaakt met een zure vloeistof (ets) zodat de lak beter hecht. Na het inwerken wordt de ets weggespoeld en de kies droog geblazen. Het sealen kan beginnen. De kunststoflak wordt op de putjes en groefjes van de voorbewerkte kies aangebracht met een instrument of kwastje. Vervolgens moet deze laag uitharden. Dit gebeurt vanzelf, maar kan worden versneld met een blauwe lamp die blauw. Je ogen worden tegen dit licht beschermd met een oranje scherm of bril. Ten slotte controleert de mondhygiënist of tandarts of de lak goed is aangehecht.
← Terug naar Behandelingen

Tevreden klanten

Wat anderen zeggen

 

Veelgestelde vragen

  • Worden tandartskosten vergoed door de basisverzekering?

    Voor kinderen tot 18 jaar worden de meeste tandartskosten vergoed vanuit de basisverzekering. Voor volwassenen is de vergoeding afhankelijk van de (aanvullende) tandartsverzekering. Raadpleeg je zorgpolis of verzekeraar om erachter te komen waarvoor je verzekerd bent.

Wij staan voor je klaar

Maak een afspraak

Met goede mondhygiëne kunnen vrijwel alle gebitsproblemen voorkomen worden, zoals ontstoken tandvlees of gaatjes. Maak snel een afspraak met een van onze tandartsen.